Книговезки услуги

Рекламна агенция ДЕЯ има собствена печатница в София, където извършва различни довършителни процеси.

  Сгъването и биговането са довършителни следпечатни услуги. Има различни варианти за сгъване на рекламни материали - сгъване с една гънка, акордеонно сгъване (тип Хармоника) с две или повече гънки и други. Процесът на биговане се използва при поризводството на по-твърди рекламни и материали като кутии и опаковки, покани за мероприятия, папки и др. Може да се биговат картони и хартии над 200 г, които при нормално сгъване биха се напукали от напрежението. Натискът се извършва с помощта на фабрично затъпени ножове, които да не отрежат материала, а просто да оставят вдлъбната следа в него, която да спомогне последващото прегъване.

  Шиенето с телчета е довършителен процес подходящ за каталози или брошури, където информацията е малко като обем, обикновено до 64 страници или по-малко, в зависимост от дебелината на хартията. В случаите, в които каталозите се влагат в папка с железни рингове, поставяме т.нар. телчета с ушички.

  Лепенето като довършителна операция препоръчваме при издания с обем над 50 страници, изработени от по- тънка хартия.

  Щанцоването е процес, който се случва с помощта  на инструмент, в който са вградени стоманени ножове, които са огънати в предварително зададена форма. При силен натиск може да се изрязват всякакви листови материали в сложни и детайлни форми. Изработваме щанци в желаната от клиента форма. След изработка рекламения продукт, с помощта на създадената щанца го изрязваме в определената форма.

  Лакиране. Поставянето на UV лак, цялостен или частичен допринася за това Вашият продукт да изглежда завършен и луксозен. Чрез лакирането се получава един допълнителен прозрачен слой, който има лек релеф, усещащ се на пипапне. Лакирането придава на цветовете, които попадат под лака свежест и яркост, те стават открояващи се.

  Ламинирането е приложимо при различни рекламни матерлиали – визитки, брошури, каталози. Има различни видове ламинат - мат, гланц и кадифе. Процесът на ламиниране представлява нанасяне на прозрачен лаков слой върху напечатания продукт, като го предпазва от външни влияния и го прави по-здрав. Най-често ламиниране се използва при офсетов и дигитален печат, за придобие продуктът по- луксозен вид. При селективно лакиране може да изберете от множество варианти лакове - релефен, структурен, перлен, пясъчен, фосфоресциращ, скреч и други.

  Каширането е технология, при която предварително напечатания картон се заздравява, като върху него се подлепва микровелпапе или друг материал. Най-често каширането се прилага за да се постигне здравина за опаковки, които трябва да издържат товара на тежките стоки.

Други довършителни услуги, които Рекламна агенция ДЕЯ предлага - заобляне на ъгли,  дупчене, перфориране, номерация, поставяне на спирала (по късата или дългата страна), поставяне на капси и лайсни.